Opsætning af Drivhus.





Ingen have uden drivhus.

(Klik på billederne for at se dem i naturlig størrelse)

 

I min verden skal der være et drivhus i en have, ikke mindst pga. tomater/agurker – men også til blomster/planter. Og i et drivhus skal der naturligvis også være plads til et bord og en stol så man kan nyde en kop kaffe en kølig morgen og en sen aftentime. 🙂

Jeg flyttede den 1/7 2018 til et dejlig hus i byen – i haven var der ingen planter, kun græs – så jeg startede på bar bund…. også mht. drivhus. Jeg valgte at tage mit store (10 m2) drivhus med mig, så der var kun 1 ting af gøre: At komme i gang med opsætningen så det er 100% klar til foråret. 🙂

 

 

Så er vi i gang.

 Visuel vurdering af slagets gang.

 

Maling ændrer meget.

Det ligner et puzzlespil.

Nu begynder at ligne noget.

De sidste stumper er fundet frem.

Så er der rejsegilde – nu mangler kun glassene.

Nåe ja – og døren.

Den grimme busk/træ pynter ærligt talt ikke i haven.

Så er glarmesteren i fuld gang.

En kaffepause mens projektet beundres.

Så er der kommet glas i drivhuset… men hov? Der skal jo også laves en havegang fra terassen og til drivhuset.

Så blev den grimme busk/træ fjernet – i stedet for blev der plantet 4 stk Linde-Alletræer – tanken er at toppen skal gro sammen og klippes – så det kommer til at se ud som en firkant hat der står på 4 ben… men der kommer til at gå et par år inden den bliver nogenlunde pæn.

Havegangen er endnu ikke helt færdig.

Så er fliserne kommet på plads – så mangler kun resten. 🙂

Nu begynder det at ligne noget.

Så er fliserne komme helt på plads – og 2 stk klippede Cypress har også fundet deres plads.

Planen er at isolere gulvet i drivhuset for at hæve gulvtemperaturen et par grader i de kolde forårs-måneder for at kunne komme tidligere i gang med såning af forårsblomster.

Valget faldt på 10mm flamingo som isolering, men så kom problemet med vand på gulvet? Løsningen var meget primitivt: Jeg lavede små huller i flamingoen med min havegreb – det bliver spændende at se om det er en god løsning.

Som gulv valgte jeg brugte mursten, egentligt ville jeg ligge dem på siden i sildebensmønster – men fandt lynhurtigt ud af jeg så skulle bruge ca. 800 mursten til denne løsning, derfor valgte jeg i stedet et krydsmønster – så skulle der ‘kun’ bruges ca. 450 mursten.

Problemer med brugte mursten er bla. størrelsen, de er hentet flere forskellige steder – flere forskellige typer mursten i forskellige størrelser og forskellige farver. Længden på murstenene svingede 2 cm, så der måtte lægges en masse ‘prøver’ for at få dem til at passe samme uden alt får alt for mange store fuger samme sted og alt for mange smalle fuger samme sted.

Normalt bruger man flisesand til fugerne, men jeg ville gerne have mørke fuger – derfor faldt valget på granitgranulat (som fås i 25kg’s sække i bla. Jem Og Fix).

Resultatet blev over alt forventning, mørke fuger som jeg gerne ville have – fandt ud af at gulvet skulle vandes 3-4 gange for granitgranulatet faldt rigtigt til i fugerne…. men det er bestemt besværet værd.

Resultatet er helt klar hele arbejdet værd, det ser ud til gulvet er meget ujævnt – det er det også nogle steder pga. murstenene ikke har helt samme tykkelse.

Løsningen omkring roden til vinen.

En sidste omgang granitgranulat for at få de sidste lille sprækker udfyldt.

Det færdige resultat – jeg er godt tilfreds. 🙂

Så er operation ‘indflytning’ begyndt.

En af det nyeste planter er også flyttet ind. 🙂





Author: Admin